Milý Ondřeji Pavelko!

Nepochybuji, že k natočení klipu tě vedly ušlechtilé pohnutky. To myslím bez špetky ironie. Dovol ale, abych i já vyjádřil drobnou pochybnost.

Tvá podpora paní Němcové je pochopitelná jen obtížně. Ženský rod sám o sobě ještě z nikoho šlechtice ducha neudělal. To bylo ostatně velice patrné i včera při duelu s AB na Nově. Ta paní byla po dlouhá léta velice blízko mnohým hodně sporným krokům ODS. Nevzpomenu si, že by byť jen náznakem proti nim vystoupila. Musela a musí vědět řadu detailů z éry Béma, Topolánka, Dalíka a spousty dalších. Ti lidé nás připravili o hodně. Minimálně zapříčinili to, že se po krk zmítáme v potížích, které jsme vůbec mít nemuseli.

Přijmout kandidaturu na post premiéra vyžaduje hodně vysoké předpoklady a schopnosti. Jsi si skutečně tak jistý, že je paní Němcová splňuje? Nevzbuzuje v tobě ta ambice vůbec žádné pochybnosti? ODS s takovými lidmi na kandidátkách jako je Kuba, Bendl, Blažek - to je obraz pokory, cesty do Canossy, očisty, sebereflexe a nového začátku?

A.Babiš svoji neúčast u soudu vysvětlil naprosto jasně. Je dobré si zjistit fakta, než se člověk pustí do závažných tvrzení. Se stejnou vehemencí jako ty, se pustil do morálních apelů pražský kmotr Hrdlička. Ano ten, který projektoval VV. Není ti to podezřelé? Zhruba za tři miliony teď rozesílá dopisy občanům, aby je morálně osvítil. A činí tak právě v době, kdy má ANO rostoucí preference a všem lidem napojeným na pečlivě vypracovaný systém dojení téhle republiky jde o mnoho.


Hlavním úkolem STB nebylo ani tak špehovat jako rozeštvat lidi proti sobě. Vytvořit klima nenávisti a podezírání, celkově znejistit, vše relativizovat, zpochybnit, vytvořit clonu mlhy mezi realitou a skutečností. V takovém příšeří pak už nikdo nepozná, kde je pravda a kde lež. Ideální: lidé jsou pak snadno ovladatelní. Nepřipusťme, aby se jim to dařilo i v roce 2013. Nenech se zneužívat. A věř mi, že ani já se nenechám.

Autor: Martin Stropnický

Přeskočit na menu