sKarta je jenom začátek...

Doba elektronická je doba elektronická. Pokrok nezastavíš. Raději si napište Ježíškovi o novou peněženku. Tak to máme Opencard, kartu zdravotní pojišťovny, občanský průkaz, řidičský průkaz, různé platební karty. Karbaník jásá, občan neví, co tahá z kapsy.

A teď to nejlepší. Od nového roku se ruší peníze, protože jejich emise je příliš nákladná, neefektivní a stát nemá nad nimi dostatečnou kontrolu.

Komentář najdete také na blogu iDnes.cz ZDE

Utraťte to, co máte na hotovosti, protože od ledna už budou peníze pouze elektronické. Každou platbu za cokoliv bude možné provést pouze platební kartou přes centrální zúčtovací pracoviště tak, aby pan ministr financí dobře viděl, jak se máme.

Bankomaty budou přestavěny na babyboxy, registrační pokladny půjdou do šrotu. Otázka „chcete to bez papíru“ bude zbytečná.

Šedá ekonomika zmizí, daňová přiznání budou otázkou jednoho kliknutí, padělatelé bankovek budou bez práce. Prostě ráj na zemi.

Konečně se podíváme pravdě do očí a přestaneme si hrát na nepřesná čísla, prognózy a dohady. To bude vystřízlivění. Kolik firem asi skončí? Kolik živnostníků? A co stát? Přežije tu efektivitu vůbec?

Autor: Petr Binder, ANO 2011

Přeskočit na menu