Velezrada podle chytré horákyně

Ctihodný Ústavní soud se zachoval jako chytrá horákyně, která nepřišla ani pěšky ani na voze, ani nahá ani oblečená. Prostě se žalobou na velezradu prezidenta Klause odmítl zabývat, protože se k jejímu projednávání dostal až po pár dnech, kdy už tento náš znalec všehomíra prezidentem nebyl.

Televizní rozhovor Jakuba Železného na ČT 1 s Václavem Klausem přinesl i nechápajícím konečné vyjevení důvodu novoroční amnestie.

Klaus vše vysvětlil, když se ho Železný ptal na nezvládnutou privatizaci devadesátých let, na podvody bank a fondů, které připravily o peníze tisíce střadatelů.

Exprezident samozřejmě kritiku těchto událostí odmítl: „Vše jsme se učili, všichni jsme se tehdy učili – nedělejme z toho kriminalizaci“.

Dnes podle našeho génia zakládání novodobého kapitalismu kriminalizujeme lidi, kteří se pouze učili zbohatnout. A protože jsme byli všichni začátečníci, byly také nějaké chyby a omyly.

Proto amnestie, proto jeho dlouhodobé pohrdání právem a ústavními povinnostmi. Klaus, vědom si své nepostižitelnosti, teď jen otevřeně projevil, co si vlastně dlouhá léta myslí.

Proto také přišlo zastavení stíhání nejtěžší hospodářské kriminality mnoha všehoschopných lumpů, kteří své činy páchali za bílého dne. Klaus tyto lidi totiž za kriminálníky nepovažuje.

Očima Václava Klause viděno je umění zbohatnout tím uměním nejvyšším. A kdo se tomuto kumštu teprve učí a udělá chybu, tak si pardon zaslouží. Klausův žebříček morálních hodnot se hodně liší od vnímání práva a spravedlnosti dolních 10 milionů občanů této země.

Třicet osm senátorů a 73 tisíc občanů naší země vyjádřilo jasně svůj názor na chování člověka, který byl dlouhých deset let hlavou našeho státu. A když teď pan Nečas a Kalousek volají po odstoupení senátorů z funkcí pro zneuctění státu, měli by rychle zvážit, zda se spíš nemají poroučet sami.

Autor: Vladimír Motl, předseda ANO 2011 v Děčíně

Přeskočit na menu