Šinclování

Pan kolega Šincl je člověk nenápadný, do debat se ve sněmovně nepouští. Umí ale ledacos zařídit a ledasčemu pomoci. Jeho vystoupení na středečním jednání sněmovny tedy muselo mít velmi silnou motivaci. Poslanec, který se vždy drží zpátky, zprudka obvinil koaličního partnera a vicepremiéra Babiše, že nadržuje pojišťovákům a osobně ho urazil.

Andrej Babiš též reagoval prudce a oplatil Šinclovi stejně. Byla to chyba. Měl jenom říci: „Orel much nelapá.“ Ale stalo se.

Sociálně demokratická klaka pak rozehrála orchestr, který všichni čteme.

Co je ale za tím?

Proti sobě stojí poměrně mocné a poměrně oprávněné obchodní zájmy. Cesťáci s pojistkami prosperují a chtějí si svou prosperitu zachovat. Pojišťovny, které nejsou tak chytré a rychlé, jim chtějí část provize, nebo pokud možno celou, vzít.

Pan Šincl, hrdý rytíř, který láme dřevce za pojišťovny „nezištně“ vytáhl proti pojišťovákům. Bohužel to zaonačil pokoutně.

Andrej Babiš ho právem, ale unáhleně a netakticky seřval.

A do práce se dal mediální tým sociální demokracie. Ta už myslí jen na to, jak volby v roce 2017 prohrát s ANO co nejmenším rozdílem a každé oslabení Babiše je tedy OK. Na svět vyšla legenda o složce Šincl. Jako kdyby Šincl někdy za nějakou složku stál...

No a novináři tomuto šinclování skočili na špek.

Autor: Martin Komárek

Přeskočit na menu