Hledejme cesty

Chcete vědět, jaká je nálada obyčejných lidí? Zapomeňte na průzkumy a zkuste objet celý kraj. Stejně jako já v posledních týdnech. Dejte si s lidmi kafe a chvíli poslouchejte. Budete překvapeni, jak jsou jejich starosti i radosti podobné. Většinu trápí nízké platy, nejistota v práci nebo pocit, že jsou politikům ukradení.

Je velká škoda, že když už politici s lidmi mluví, dokážou často jen pomlouvat ty ostatní. Místo nápadů a zlepšováků, jak to tu opravit, musíme vysvětlovat, že minulost našeho lídra opravdu není temná, že nenechal zkrachovat ten a ten mlýn a že si kapsu opravdu nepakuje na každém litru bionafty. Občas si člověk říká, jestli to má smysl.

Věřím, že ano. Vždyť lidem není jedno, jestli mají nebo nemají ve městě nové náměstí nebo opravené divadlo. Je to zásluhou těch politiků, kteří jsou jim blízko. Těch komunálních. Zkrátka na obci se nepolitikaří tolik, jako „tam nahoře“. A to je ta správná cesta. My v ANO chceme být jiní. Pojďme se poradit s odborníky, pojďme najít fungující řešení. Místo pomlouvání ostatních a zakopávání se za ideové hradby je přece lepší komunikovat a být dobrými hospodáři.

Autor: Martin Kolovratník

Přeskočit na menu