Bude líp? Teď záleží hlavně na nás

Nedávno mi sympatizantka našeho hnutí položila na schůzce záludnou otázku: "Bude líp, jak máte uvedeno v logu hnutí?" Odpověděl jsem jí protiotázkou: "A co pro to uděláte, aby bylo líp?"

Jsem totiž přesvědčený, že každý musí začít u sebe, a to nejlépe otázkou: "Co udělám, aby bylo líp?". Nestačí totiž jen nadávat na to, co se člověku nelíbí, ale také pro změnu politické kultury něco vykonat.

Hnutí ANO je pro nespokojené občany novou alternativou, jak se pokusit parlamentní cestou o změnu politické kultury v zemi. Zkusme ho teď zcela výjimečně přirovnat k národnímu fotbalovému týmu.

České fotbalisty čeká na podzim několik důležitých zápasů, jejichž výsledky určí, zda naše reprezentace bude mezi účastníky MS v Brazílii. Pokud se tak stane, bude to velký úspěch pro český fotbal. Hnutí ANO nyní také stojí před důležitým zápasem.

Aby byl výsledek zápasu pro hnutí co nejlepší, musí být (stejně jako ve fotbale) v harmonii několik aspektů - realizační tým, kouč s taktikou, kapitán týmu+osobnosti=týmová hra, musí hrát fair play a hlavně se musí spolehnout na podpora diváků (voličů).

Všichni doufáme, že téměř po dvou letech hledání máme sestavený kvalitní realizační tým. Následující týdny a měsíce kvality tohoto týmu prověří.

Je nad jakoukoli pochybnost, že osobnost Andreje Babiše a jeho taktika je základem úspěchu. Náš lídr se těší na adrenalin tak jako většina významných koučů. Stejně jako ve fotbale máme poměrně širokou základnu s hráči, kteří chtějí a hlavně dokážou hrát za reprezentaci.

Několik individualit (osobností) bylo draftováno bez finančních nároků. Následující období ukáže, jak si budou počínat naši útočníci s podporou zálohy. Zda dojde k prolínání řad a vzájemné podpoře. Pokud se celé hnutí nesemkne a nepodá nadprůměrný výkon, potom nemůžeme čekat skvělé výsledky.

Od soupeře se můžeme dočkat záludných faulů, zákeřností, simulování a dalších fotbalových nectností. Buďme na to připraveni a snažme se hrát fair play. Pokud diváci (voliči) uvidí vzrůstající herní projev našeho týmu (hnutí), budou nás podporovat nejen nyní, ale i v dalším období, a budeme mít "plné ochozy". Rovněž dojde k nárůstu sponzorů, kteří uvidí, že peníze nemizí v "černé díře".

Nymburská oblastní organizace se řídí výše uvedenými aspekty. Pro nás je čest, slušnost a zodpovědnost být jedním ze základních kamenů nové politické kultury. Jsme a budeme aktivní, protože nechceme hrát pouze "pralesní ligu".

Autor: Milan Pour, Předseda ANO Nymburk

Přeskočit na menu