Proč s Babišem?

Protože jeden muž s odvahou tvoří většinu, řekl americký president Andrew Jackson. Ano, to byl ten odpůrce indiánů, jak mu mnozí historici vyčítají. Ale byl to muž mimořádné odvahy.

Jít dnes proti korupci a korupčníkům vyžaduje rovněž odvahu. To je první důvod, proč podporuji Andreje Babiše. Český stát totiž umírá, jeho smrtelná nemoc se jmenuje korupce – má podobné příznaky jako rakovina. Bují, metastázuje a zasahuje životně důležité orgány.  Jistě, proti korupci jsou všichni, ti co korupci vytvářejí, kdo z ní bohatnou a i ti, kteří jsou proti ní jen proto, že se je nikdo nepokusil korumpovat.

O korupci se mluví již v Bibli a korupce jde dějinami podle ní v důsledku hříchu, který spočívá v upřednostňování vlastního zájmu nad vším ostatním. Proč si tedy miliardář Babiš neužívá své miliardy jako Dalík své miliony v Toskánsku a  Gross na Floridě?

Proč „rozhazuje“ své miliardy na podle mnohých marný boj proti korupci, proč se snaží substituovat stát, který boj proti korupci pomalu vzdal, a proč se snaží změnit poměry, když se jemu materielně daří dobře a bude se tak dařit i jeho dětem? Proč tak riskuje? Proč si nekoupí jachtu a nepluje po Středozemním moři a nevolá své námořnické ahoj na Řebíčka, Romana, Janouška, Topolánka a další jachtaře?

V současné resuscitované vládě vykonávají již legálně funkci ministrů lidé, kterým se říká „kmotři“. Lidé  podezřelí nejen z korupce, ale i z  organisovaného zločinu.

Předseda Nejvyššího správního soudu tvrdí, že stát již není schopen dodržovat své vlastní zákony.Vrchní státní zástupkyně konstatuje, že pokud se  nedodržují základní právní pravidla, nemají policie a státní zastupitelství smysl. Jsme dál než před rokem, kdy bylo vydáno první prohlášení iniciativy „ANO 2011“?

Ano, jsme dál. Bohužel ale jen v rozkladu a rozkrádání státu, jak o tom píše prof. Vladimíra Dvořáková. Vedle odvahy je v takové historické situaci třeba  vyslovit i slovo. V bývalém režimu to dokázal Václav Havel a jeho přátelé. To slovo byla „Charta“ s číslovkou 77. Andrej Babiš položil otázku: „Má to ještě smysl?“ S podtextem – něco proti tomu dělat! ANO a pro tahle slova je to pro mne nyní druhý důvod, proč jej podporuji.

Ještě před rokem jsem měl k Andreji Babišovi negativní vztah, který u mnohých stále přetrvává. U mne již ne. Zjistil jsem, že není milionářem, který ukradl slunce, ale že je charismatickým člověkem, který na své farmě pořádá Dětské dny a své návštěvníky vyprovází až na parkoviště.

Že je oblíbeným šéfem a že má charisma, vizi a cíl. Že chce žít v zemi bez kmotrů a gangsterů. A protože v takové zemi chci žít také, je to pro mne třetí důvod proč podporuji Andreje Babiše.

Autor: Milan Hulík, předseda Rozhodčí a smírčí komise hnutí ANO, garant programové sekce právo a spravedlnost

Přeskočit na menu