Přestaňme nadávat, pojďme raději pracovat

Politika všedních dnů nás nenechává zcela klidnými. Diskutujeme, nadáváme, jsme nespokojení, někteří více, někteří méně. Podle toho se také přikláníme každý z nás k té či oné politické straně či obecnějšímu politickému směřování. Ať chceme nebo nechceme, s politickým děním je spojen náš vlastní život, naše úspěchy či neúspěchy, naše životní úroveň a společenské postavení.

Když jsem se  před rokem rozhodl, že svou vlastní iniciativou podpořím  tzv. „Akci nespokojených občanů“ a následně pak politické hnutí ANO 2011, vycházel jsem ze základních tezí, které byly k dispozici. Tyto teze jsou dnes již více rozpracované a blíží se ke konkretizaci  budoucího volebního programu.

Chci proto tímto otevřeným dopisem oslovit všechny z vás, se kterými jsem byl od loňského roku ve styku a kteří jste se podobně jako já stali sympatizanty tohoto hnutí. Pokud jste ještě zcela na politiku nezanevřeli a máte zájem se aktivněji zapojit do snahy změnit celou řadu věcí v naší dnes již dost nemocné společnosti, prosím, udělejte to. Nadávání a remcání jen tak u piva či mezi přáteli je sice fajn, ale nikomu z nás moc nepomůže.

V příštím roce (pokud ne dřív) proběhnou volby do Poslanecké sněmovny. Právě tyto volby jsou velkou příležitostí získat potřebný počet hlasů pro reformní program, který by mohl, když ne  zcela, tak alespoň z části ovlivnit směřování naší země k lepšímu a spokojenějšímu životu a hlavně k ekonomické prosperitě.

Stávající stav země nedovolí, abychom pouhým mávnutím proutku něco změnili. Problémy, které se nahromadily, budou odstraňovány v dosti dlouhé časové etapě. Ale důležité je, abychom se změnami začali a celý proces zahájili co nejdříve. Pomozte proto i vy svým aktivním přístupem a pokud jste rozhodnuti, neváhejte, ozvěte se a přijďte se svými konkrétními náměty, co je podle vás důležité měnit a proč, jaká je vaše osobní vize cesty k prosperitě, důstojné životní úrovni pro nás a pro naše děti či vnuky.

Rádi bychom aktivizovali vás, kteří máte co říci do jednotlivých sfér společenského a hospodářského dění. Předejte nám vaše náměty z oblasti státní správy, sociální oblasti, zdravotnictví, školství, kultury, životního prostředí, dopravy, stavebnictví, problematiky venkova a zemědělství, komunálních služeb či bezpečnosti a obrany.

Pojďte tyto náměty společně konzultovat a navrhovat konkrétní opatření v námi postupně zřizovaných odborných sekcích, které jihočeská organizace ANO 2011 bude postupně aktivizovat. Přihlaste se do těchto sekcí a pomozte nám s přípravou nového, moderního a účinného volebního programu.

Máte šanci se na takovém volebním programu přímo podílet a při volbách jej podpořit. Taková spolupráce by měla být základním článkem politiky, která vychází přímo z občanských aktivit a která se snaží řešit problémy života občanů, nikoliv problémy stávajících politických stran.

Autor: Jaroslav Filip, publicista a producent, ANO 2011 České Budějovice

Přeskočit na menu